Маргарита Мартинова е с голямата награда от поетичен конкурс

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 22, 2022 07:01

Маргарита Мартинова е с голямата награда от поетичен конкурс

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 18 - 24 март 2022 г., брой 11/989, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Поетесата Маргарита Мартинова от София е носителят на Голямата награда от XVII издание на Националния поетичен конкурс „Жената – любима и майка”.
След две години прекъсване тази година церемонията по награждаването се състоя във винарна „Катаржина естейт“ край с. Мезек. Наградата на госпожа Мартинова – специалната статуетка, бе за цикъл стихотворения – „Вземи крилата ми”, „Невести на войната” и „Далечна е нощта на майките”.
Жури с председател Боян Ангелов и членове – поетите Боряна Станева и Атанас Звездинов, оцени творбите и излъчи победителите.
Втората награда журито присъди на Людмила Калоянова от Созопол за стихотворението „Пътуване към Колхида“.
С трета награда бе отличена Нели Драганова от град Попово, обл. Търговище, за стихотворението „Атлас е в женски род“.
Тази година за участие в поетичната надпревара бяха подадени общо 315 стихотворения от 144 автори от цялата страна. В категорията до 18 години се включиха 19 деца и младежи.
Имаше три поощрителни награди – на Радка Топалова от Пловдив за стихотворението „Есенно листо“, на Лилия Кашукеева от Стара Загора за „Жена“ и на Ангелина Цанкова от Лом за стихотворението „Докато“.
13-годишният Теодор Тодоров от Свиленград спечели първа награда във възрастовата група до 18 години със стихотворението си „За тебе, мамо“. Теодор е ученик в Първо ОУ „Иван Вазов”.
Втора награда получи Милена Димитрова от Свиленград за стихотворението „Незаслужената женска доброта“. Тя е на 17 години, ученичка в ПГССИ „Христо Ботев”.
Третата награда е за Илиан Николов от Лом за стихотворението „Часът на мама“. Той е на 17 години и членува в литературен клуб „Кръстьо Пишурка” към НЧ „Постоянство 1856” с ръководител Юлий Йорданов.
Отличените участници получиха грамоти, парични премии, предметни награди и поетичния сборник с най-добрите стихове за 10-годишния юбилей на конкурса, издаден от община Свиленград с финансовата подкрепа на Министерство на културата.
Извън оценката на журито Дамски лайънс клуб „Свилена” връчи своята традиционна награда за насърчаване на талантливите деца на Свиленград на Анна Славова, на 17 години, ученичка в ПГССИ „Христо Ботев”.

Вече 17 години конкурсът се организира от Община Свиленград, Съюза на българските писатели и НЧ „Просвета 1870”. Наградният фонд се осигурява от община Свиленград и Елена Манолова, която предоставя първата награда и специалната статуетка „Утро” от Б. Бондиков, станала символ на конкурса.
В церемонията по награждаването със свои изпълнения участваха Балетна школа „Сребърна пантофка“, Хорова школа – Свиленград и солисти и Спортен клуб по танци „Златните момичета“.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 22, 2022 07:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама