Магда Георгиева издаде първата си авторска песен навръх Гергьовден

Ива Вангелова
От Ива Вангелова май 14, 2024 09:53

Магда Георгиева издаде първата си авторска песен навръх Гергьовден

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 18/1090, година XXl, 10 - 16 май 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани.

Певицата Магда Георгиева от Свиленград издаде своята първа авторска песен. Тя е озаглавена „Георги си стадо пасеше“, а премиерата й се състоя навръх Гергьовден.
Пред „Сакарнюз“ Магда сподели, че идеята й е дошла още преди три години. В песента се пее за Георги, това е нейният дядо, които е бил сирак и цял живот се е занимавал с животновъдство.
Музиката и текста са изцяло на младата певица. Аранжиментът е на Георги Добрев и Аделин Недялков. Кавал – Георги Добрев, гайда – Явор Бобев, цигулка – Станислав Паунов, клавишни инструменти – Никола Иванов и Аделин Недялков и барабани – Красимир Василев.
Талантливата певица изказва своята огромна благодарност към всички, които са взели участие в песента и се надява тя да достигне до всички слушатели и любители на българския фолклор.

Магда Георгиева е родена и отраснала в свиленградското село Младиново. Занимава се с народна музика още от дете. Средното си образование е получила в НУФИ „Широка лъка“, след това е продължила своето развитие в ПУ „Паисий Хилендарски“ – гр. Пловдив, със специалност „Педагогика на обучението по музика“.
Към момента е учител в детска градина, но нито за миг не е спирала да се занимава с музика.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова май 14, 2024 09:53
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Georgi Filipov май 14, 18:11

    Да е жива и здрава и да твори ,да издирва автентични народни песни от Сакар и един ден да стане славеят на Сакар на пук на душманите!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама