Ловният парк посрещна ловджиите за 120-ти пореден път

Сакарнюз
От Сакарнюз септември 10, 2017 17:48

Ловният парк посрещна ловджиите за 120-ти пореден път

Акценти

  • На тържество по този повод членовете получиха приветствие от Националното ловно-рибарско сдружение, а председателят Веселин Христозов бе награден с плакет.

Свързани публикации

Ловно рибарско сдружение „Сокол“ – Харманли, отбеляза 120-годишнината от основаването си с празник. Той се състоя в събота, 2 септември, на Ловния парк. На тържество по този повод членовете получиха приветствие от Националното ловно-рибарско сдружение, а председателят Веселин Христозов бе награден с плакет.
Подобна награда и поздрав той получи от кмета на Харманли – Мария Киркова.
Директорът на ДГС – Маджарово, изрази благодарност на членовете, за грижата за природата и дивеча в ловностопанските полета.
На събитието бяха наградени най-добрите стрелци от провелата се стрелба и онези, които са простреляли най-много вреден дивеч през миналия сезон.
Имаше и киноложка изложба с награди за четириногите приятели на ловците.
Събралите се около 1 000 члена и гости на прохладна местност край река Марица, опитаха от вкусния курбан, приготвен от шеф Жеко Милков.
Празненство завърши с веселба, за която допринесе оркестър „Орион“.
Награди от състезанието по ловна стрелба отборно на 1 място – 26 ЛРД на с. Дряново, с председател Никола Тенев. Втори са 49 ЛРД – на с. Поляново, с председател Щерю Щерев, а трети – 38 ЛРД – на с. Черна могила, с председател Райчо Райчев.
При индивидуалните стрелци най-добър бе Никола Тенев от 26 ЛРД – на с. Дряново. След него е Георги Андонов от 38 ЛРД – на с. Черна могила, а трети е Делян Стайков от 36-А ЛРД – на с. Дрипчево.
Най-възрастният състезател беше Кирил Павлов от 37 ЛРД – на с. Бисер.
Наградите, които получиха, бяха купа, флагче и патрони.
При наградените от ловна кинология при породна принадлежност българско гонче, на първо място е кучето Джони, собственост на Йълмаз Мурад от ЛРД – на с. Константиново. На второ е Зейна, на Христо Христов от ЛРД – на с. Изворово, а на трето – Арда, на Йълмаз Мурад от ЛРД – на с. Константиново
От птичари журито оцени като най-добро кучето Кронус, собственост на Тони Тонев от ЛРД – на с. Доситеево. След него са Гергана и Станка, на Георги Ангелов от ЛРД – на с. Браница.
При породна принадлежност кучета за подземен лов първо място зае кучето Панчо, собственост на Йълмаз Мурад от ЛРД – с. Константиново, 2-ро е за Чопър, на Христо Карибоянов от ЛРД – с. Изворово и на трето е Чакал, на Йълмаз Мурад от ЛРД – с. Константиново.
Във връзка стимулиране отстрела на хищници за ликвидирани вълци, на първо място е 42-а ЛРД на с. Сеноклас, на 2 място – 40 ЛРД на с. Ефрем, на трето са 41 ЛРД на с. Долни Главанак и 44 ЛРД на с. Славяново.
При отстрела на чакали и лисици най-добри са авджиите от 34 ЛРД – с. Доситеево, след тях – 33 ЛРД – с. Рогозиново, а трети са 35 ЛРД – с. Черепово.
Индивидуално бе награден Никола Стилев от 42-А ЛРД – с. Сеноклас, който има отстреляни три вълка в един ден.
Наградите бяха патрони.

Сакарнюз
От Сакарнюз септември 10, 2017 17:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама