Лазар Лазаров инспектираха магистрала „Марица“

Сакарнюз
От Сакарнюз септември 20, 2014 17:18

Лазар Лазаров инспектираха магистрала „Марица“

Акценти

  • Вестник „Новини“, бр. 36/1442, година Xll, 19 - 25 септември 2014 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Милена Митева

„Живот и здраве, ако времето позволява и зимата не ни изненада по-рано с ниски температури е възможно ЛОТ 2 (Харманли – Димитровград) да бъде довършен до края на месец ноември. това съобщи вицепремиерът Екатерина Захариева след инспекция на АМ “Марица“ във вторник, 16 септември. Госпожа Захариева  допълни още: „В първите 17 километра (от Александрово до Крепост, Димитровград) според нас има какво да се желае. Темпото определено може да се промени . Считаме, че има фронт за работа и трябва да има по-добра организация на първите 17 километра, а вторите 17 километра от ЛОТ 2 (от Харманли до Александрово) са почти завършени. Полагат се оградите, малка част от които остават да бъдат завършени и остава само последният износващ слой на асфалта, който е по-добре да бъде положен в последният момент, за да бъде запазен от тежките машини, които минават по него.

„Реалистичния срок за завършване на АМ „Марица“ ЛОТ 1 (от Димитровград до Оризово) въпреки добрата организация, може би края на май, юни“, това съобщи вицепремиерът Екатерина Захариева. Тя обясни още, че е инспектирала целият пътен участък на магистралата.

„Лот 1 е в физическо изпълнение на проекта малко под 50 % . В началото на участъка до археологията темпото наистина е добро. Дори в първите няколко километра е положен и асфалт. Строителят пое ангажимент докато започва археологията от километър и до началото на следващият месец също да е положен асфалт.“, обясни тя.

Като проблем на автомагистрала вицепрезидентът определи археологията

При инспекцията на вицепримиерът строителите на ЛОТ 2 са показали на някои участъци как асфалта е като езеро, море. Там освен, че се отводнява трябва и да се подменят материалите които са подложени преди асфалтовите дейности , за да бъде качествено строителството, което допълнително забавя нещата, допълни Захариева.

„За нас качеството е по-важно отколкото да се отложи малко във времето. При минусови температури знаете, че не може да се полага асфалт“.

В двата лота на магистрала „Марица“ намаляват риска в рамките на тридесет години с около 3 000 по-малко ПТП.“, допълни тя.

Вицепремиерът посочи, че при завършването на „Марица“ през следващите 30 г. броят на катастрофите ще намалее с 3000, защото магистралите са най-безопасните пътища. Директорът на агенция пътна инфраструктура Лазар Лазаров, който също присъства на проверката заяви, че от пускането на магистралата с 600 % са намалели катастрофите.

Сакарнюз
От Сакарнюз септември 20, 2014 17:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама