Кучешки глутници в центъра на града

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 19, 2023 18:34

Кучешки глутници в центъра на града

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 39/1063, година XX, 20 - 26 октомври 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Отново нарасна броят на бездомните кучета в Тополовград. Тази седмица глутницата, образувала се вероятно заради „кучешка сватба“ се завъртя около НУ „Кирил и Методий“ и доста агресивно стряскаше преминаващите от там хора, да не говорим за децата от Училището. Част от нея на другия ден – 17 октомври пък безпрепятствено се въртеше по централната улица „България“ в Сакарския град.
Проблемът с бездомните кучета съвсем не е от вчера нито в общинския център нито в останалите населени места от общината и както изглежда няма справяне с него. Като по чудо досега не се е стигало до опасни с тежки последици произшествия и дано това да не се случи. Гаранция обаче няма никаква.
От Общината периодически викат хора от кучешкия приют, с който имат договор, които да приберат бездомните уж „домашни любимци“, но и това не решава проблема. Тополовградчани твърдят, че са виждали как в покрайнините на града спират коли и от тях се пускат кучета на свобода, които естествено стават бездомни и скитат из него. Най-често се събират около баничарниците в града, където чакат да намерят или падни нещо за ядене.
Проблемът се превръща в траен и намирането на решение за справяне с него става неотложен.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 19, 2023 18:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама