Кудисти показаха воля за победа и добра спортна форма

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 1, 2022 11:42

Кудисти показаха воля за победа и добра спортна форма

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 1 - 7 април 2022 г., брой 13/991, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

На първия турнир по кудо след отпадане на ковид мерките за купа София в залата на НСА „Васил Левски“ участваха 80 състезатели от всички възрасти и от цялата страна.
Той се състоя на 26 март, а част от клубовете на “Българска кудо федерация” не можаха да подготвят по-голям брой състезатели, заради ковид мерките. Въпреки това участниците показаха воля за победа и добра спортна форма.
Имаше и такива, които не успяха да се мобилизират и да покажат своите умения. Това те ще направят на предстоящия шампионат в Харманли, който е част от спортния календар. Спортен клуб „Будо“ участва на турнира с 8 състезатели. При децата сребърни медали спечелиха Рая Веселинова и Калоян Делчев.
Златен медал спечели при по-големите Меглена Манолова, а Танчо Ангелов – сребърен. Юношите се представиха отлично и спечелиха златен медал за Александър Минков, сребърен за Ярослав Ярославов и бронзов от Шабан Мирчев.
При мъжете участниците от клуба бяха двама. Радослав Русев игра в две категории, като спечели златен и сребърен медал, а Станислав Зорбов се задоволи с бронза.
Така отборът от Харманли е с 10 отличия и направи проверка на национално ниво за степента на подготовка.
През месец май е предвиден Държавен шампионат по кудо в Града на Белоногата.
Очакваме още по добри резултати в битките.

Дебют на Спортен клуб по „Кудо – Респект“, Симеоновград. От столицата те се завърнаха с четири медала – три сребърни и един бронзов. Сребърни за Божидар Сашев, Александър Иванов и Михаил Живков, а бронзов за Теодор Тодоров.

Въпреки краткото време за подготовка и фактът, че кудистите в Симеоновград още не разполагат със своя зала за тренировки, те се представиха на добро ниво.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 1, 2022 11:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама