Кремена Кунева е „Жена на годината“ на списание „Грация“

От октомври 26, 2022 07:55

Кремена Кунева е „Жена на годината“ на списание „Грация“

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 21 - 27 октомври 2022 г., брой 38/1016, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Кремена е от Харманли, завършила е средното си образование в местната гимназия СУ „Неофит Рилски“. След това продължава образованието си в УНСС в София, магистър е по счетоводство. Установява се да живее в София, семейна, с едно дете.

„Жена на годината“ в категория „Общество“ за 2022-а е Кремена Кунева. Церемонията по награждаването на родената в Харманли дама се проведе на 13 октомври, а организатори на конкурса, който тази година се провежда за 18-и път, са списание „Грация“.
Кремена Кунева е съосновател и председател на фондация „За Доброто“ и създател на гражданското движение Проект #задоброто. Тя е народен представител в 48-ото Народно събрание от гражданската квота на „Демократична България“.
В последните години екипът ѝ ремонтира десет детски отделения в болници от страната. Събираха средства и предпазни материали, включително апаратура за българските болници по време на ковид пандемията, създадоха фонд за децата на починали от ковид лекари и учители, който дава стипендии на близо 40 деца и това ще продължи, докато навършат пълнолетие. Ръководената от нея фондация помага на пострадалите от войната в Украйна, като организира най-големия интеграционен център, в който намират хуманитарна и психологическа помощ бягащите от войната срещу Украйна – повечето жени, деца и възрастни.
Тази седмица Кремена и Фондация „За доброто“ получи Грамота за гражданска доблест и човешка доброта в помощ на украинския народ. Наградата бе връчена под егидата на президента Петър Стоянов.
И пак тази седмица излезе от печат втората част на книгата на Daniel Penev “Хората, които променят България”, в която авторът е включил Кремена. Във фейсбук тя споделя, че предложението е дошло малко след нахлуването на Русия в Украйна. „…не се чувствах вдъхновена, имаше хиляди, десетки хиляди проблеми за решаване, касаещи буквално човешки животи. Но после си дадох сметка, че хора като Дани и идеи като неговите са нещо, което оставя след себе си голяма следа. Следа, която някой ден ще дава сили на други”, казва тя.

Кремена вярва, че:
Ако имаме добро здравеопазване, имаме спокойствие и сигурност.
Ако имаме добро образование, имаме бъдеще и обществено развитие.
Ако имаме култура, имаме дух, идентичност, свобода, чест, обществена енергия.

Снимка: Интернет

От октомври 26, 2022 07:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама