Край с. Генералово ще правят леярна за цветни метали

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 30, 2022 09:57

Край с. Генералово ще правят леярна за цветни метали

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 20 - 26 май 2022 г., брой 19/997, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Леярна за цветни метали ще правят до с. Генералово. Такова инвестиционно намерение е заявено от „Цветни БГ“ ООД с управител Росен Бошнаков.
В него е записано, че ще се извърши преустройство на съществуваща сграда, както и доставка и монтаж на линия за леене на цветните метали.
Имотът, където ще се извършват тези дейности, е разположен на север от жилищната зона на селото. Площта му е 6503 кв. м, а в него има сграда от 1242 кв. м.
В леярната ще се извършва рециклиране чрез топене на алуминиеви отпадъци и отпадъци на цветни метали и повторното им използване.
Доставката на суровините на площадката ще се осъществява от външни доставчици. Отпадъците ще се получават балирани и на палети.
Като изходни суровини ще се използват стърготини, стружки и изрезки от цветни метали – код 12 01 03, цветни метали отпадъци– код 19 10 02 и код 16 01 18, алуминий, алуминиеви шлаки, цинк – код 17 04 04, мед, бронз, месинг – код 17 04 01, прах и прахови частици – код 12 01 04.
Ще се топят в електрическа пещ с максималната температура 750°С.
Не се очаква превишаване пределно допустимите концентрации на замърсители (въглероден оксид, серен диоксид, азотен диоксид, олово, бензен, общи въглеводороди и др.) в атмосферния въздух.
За ограничаване на вредните емисии от тигелната електросъпротивителна пещ при топенето се предвижда смукателна аспирация с газоход и прахоуловителна система.

Рециклирането на отпадъците от алуминий и цветни метали изисква само 5% от енергията, използвана за производството на нови метали от сурова руда.

Снимка: bgkids

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 30, 2022 09:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама