Контейнери за разделно събиране на стари дрехи поставиха в Свиленград

От февруари 11, 2022 10:25

Контейнери за разделно събиране на стари дрехи поставиха в Свиленград

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 11 - 17 февруари 2022 г., брой 6/984 година
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Първите специализирани метални контейнери за разделно събиране на стари дрехи и текстилни материали бяха разположени на две места в Свиленград, съобщават от Общината.
Едното място е пред пенсионерски клуб „Сакар” на ул. „Княз Борис I”, а другото – пред пенсионерския клуб в кв. „Гебран“. На всеки контейнер е щампован надпис, указващ вида на отпадъците и телефон за връзка. Необходимо е дрехите да бъдат поставени в добре затворени торби или чували. Пакетите се поставят в подвижната горна част на контейнера и се изсипват с повдигане нагоре.
Инициативата е на Общината и цели да се улеснят гражданите в разделното изхвърляне на стари дрехи и те да не попадат в общия битов отпадък за депониране. Това е поредната стъпка в дългосрочния план на общината за постигане на нулеви отпадъци.
Сключен е договор с лицензирана фирма за организиране на система за разделно събиране на битови отпадъци от облекла и текстилни материали на територията на общината. Предстои поставянето на още контейнери в съответствие с броя на жителите на града.
Събирането на отпадъците ще се извършва така, че да не се допуска препълване на контейнерите. Засега е планирано това да става веднъж седмично. Фирмата ще събира, сортира и предава за повторна употреба или за преработка изхвърлените дрехи и текстилни материали.
Продължава събирането на стари дрехи и обувки, както и досега в Екоцентъра на общината, намиращ се в кв. „Изгрев” (бившата база на „Кореком”).

От февруари 11, 2022 10:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама