Кметът Лисков си приписа ролята на държавата и продължава да лъже

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 29, 2013 08:11

Кметът Лисков си приписа ролята на държавата и продължава да лъже

След като само до преди две седмици кметът на Харманли подстрекаваше съгражданите срещу бежанците, от тази седмица той най-после зае отговорна позиция и даже си приписа заслуги, които държавата прави за временния център. В свое обръщение от сайта на общината той се обръща към харманлийци и отговаря на въпроси, по които преди това говореше само по медиите.
Позволява си обаче да лъже като казва: „След настойчивите ми настоявания пред сегашния премиер и министъра на вътрешните работи статутът на ВПЦ бе променен от отворен в закрит тип. Благодарение на това сега имаме по-голямо спокойствие и сигурност за населението на града.” Този център никога не е бил предвиден да е от отворен тип и това нееднократно бе споменавано от държавни служители още през миналата година.
Господин Лисков съобщава на съгражданите си, като ги успокоява, че се работело по няколко направления. Всъщност работи държавата (макар и с бавни темпове), а той само дава интервюта пред лагера, без даже и да е влезнал в него.
През това време полицията осигури допълнителен щат от 12 служители на РПУ – Харманли за осигуряване на вътрешния ред в центъра. От държавата е осигурена линейка на Харманлийската многопрофилна болница специално за медицински нужди на центъра.
Общинското предприятие „Чистота“ е поело ангажимента да прибира бобрите пред центъра и да почиства територията около него и вътре в него. Той обаче не казва, че това ще се плаща от държавата.
Единственото, с което общината се е ангажирала, ако може да се вярва на Михаил Лисков, е, че ОП „Горска компания“ досега е осигурила на центъра около 90 кубика дърва за огрев и ще продължи и занапред снабдяването с необходимите количества.
По нататък казва, че се извършвали важни мероприятия и други по-комплексни, касаещи не само центъра, но и целия квартал „Дружба“ и неговата инфраструктура. „В момента се работи усилено по проект за цялостна канализация на територията на бившите казарми и района на бившето ДЗС, като те ще се включат в градската канализационна мрежа, което носи позитиви и за живеещите в квартала. Този проект се приказва от поне десет години и трябваше да бъде реализиран, след като дойдат пари в замяна на приемането на боклук от София. И в този случай не бе защитен интересът на харманлийци и избирателите на Лисков останаха измени от него.
Накрая обръщението завършва с думите: „Уверявам ви, че лично аз и общината най-отговорно ще следим функционирането на центъра и ще се стремим да поддържаме нормална обстановка в него и около него. Същевременно ще ви информираме и за по-нататъшните ни мероприятия във връзка с това.“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 29, 2013 08:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама