Кметове настояват пред депутати за ремонт на пътища

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 13, 2022 09:57

Кметове настояват пред депутати за ремонт на пътища

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 13 - 19 май 2022 г., брой 18/996, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Ремонтът на пътищата бе основната част от разговорите на кметове от областта с народни представители. Срещата между тях се състоя в Областна администрация – Хасково, по покана на областния управител Катя Панева.
В нея участваха депутатите от 29-и Многомандатен избирателен район Владимир Маринов, Георги Станков, Младен Запрянов, Мюмюн Мюмюн и Силви Кирилов. От кметовете присъстваха Диана Овчарова от Ивайловград, Анастас Анастасов на Любимец и Ерджан Юсуф от Маджарово.
Като основен проблем кметът на Любимец очерта довършване на ремонта на околовръстния път на града, частично направен през 2018 г. Той поиска държавата да помисли за отделяне на средства за завършването на останалите 2700 метра. По думите му разработката е за малко над 6 млн. лева, до момента са вложени 1.2 млн. лева като са необходими още около 4.9 млн. При реализацията му ще бъде разтоварен трафикът от тежкотоварни автомобили.
Околовръстното се намира между два републикански пътя, свързващи Любимец с Ивайловград, подчерта Диана Овчарова. Тя обясни, че това е основният път, в който се влиза и излиза от Ивайловград.
Кметът на Маджарово Ерджан Юсуф изложи изключително окаяното състояние на републиканската отсечка между Бориславци и пътя Любимец – Ивайловград.
Той сподели и друг проблем – липсата на подразделение на Бюрото по труда в общината. То бе затворено преди около година. Господин Юсуф апелира да се потърси възможност за назначаване на такъв човек, дори на половин работен ден, а от Общината ще осигурят помещение.
Коментирани бяха и ВиК структурите в селата Малко Брягово и Горни Главанак.

Това е поредната среща на кметове с народни представители, инициирана от областния управител.

През януари имаше такава с кмета на община Свиленград Анастас Карчев. На нея присъстваха Лозко Лозов от „Продължаваме промяната“, Сезгин Мехмед и Мюмюн Мюмюн от ДПС, Георги Станков от ГЕРБ и Владимир Маринов от „БСП за България“. Кметът на Свиленград каза, че републиканската пътна мрежа в област Хасково е една от най-лошите в страната и изключение прави само АМ „Марица“. Той даде като пример пътя до с. Маточина, който е ключов, тъй като не се използва само от жители на селото, но и от служители на „Гранична полиция“ при охрана на границата.
Същия месец се проведе и друга среща в Димитровград. Там се обсъждаха проблемите на ВиК сектора, инфраструктурните проблеми, повишените цени на тока и газа и произтичащите от това тежести за гражданите и темата за здравеопазването в лицето на общинската болница и липсата на денонощна аптека и спешен кабинет в Димитровград.
В началото на април се срещнаха депутати и кметовете на Минерални бани и Стамболово. На нея присъстваха Мюмюн Искендер и Аднан Йълдъз. В срещата участваха народните представители Лозко Лозев, Младен Запрянов, Мюмюн Мюмюн, Сезгин Мехмед, Силви Кирилов, както и експерти.
И двамата кметове споделиха част от проблемите в управляваните от тях общини.

Снимка: ОблА

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 13, 2022 09:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама