Клуб на ДСБ – жени откриха в Хасково

От ноември 17, 2022 14:21

Клуб на ДСБ – жени откриха в Хасково

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 18 - 24 ноември 2022 г., брой 42/1020, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Клуб ДСБ – жени бе открит в понеделник миналата седмица в Хасково. В него има дами от Хасково, Димитровград, Харманли и Симеоновград. Председател е Радостина Георгиева – медицинска сестра и икономист от Хасково. Предстои в клуба да се включат и от Свиленград.
Сред приоритетите му на местно ниво са подкрепа за майчинството и детското здраве, за деца в неравностойно положение, за социалното предприемачество, както и политики за дългосрочна грижа към възрастни и нуждаещи се от подкрепа.
В клуба могат да се включат всички активни дясномислещи дами от област Хасково, като не е задължително те да бъдат членове на ДСБ, уточняват учредителите.
Предстои на 2 и 3 декември Областният клуб на ДСБ Жени – Хасково да се включи в инициативата на националния клуб в София в подкрепа на украинските бежанци.
Националният клуб на жените към ПП ДСБ е създаден през 2016 г. по инициатива на Националното ръководство и е с тематичен характер, национален обхват и специфични политики. Основната му цел е да работи за по-пълноценно и ефективно използване на потенциала и талантите на жените в политическия и обществен живот.
За постигане на своите цели клубът провежда активна международна дейност чрез сътрудничество с организации от Европа и си партнира с неправителствени организации, сдружения със сродна дейност, публични личности и граждани.
Националният клуб на жените към ДСБ работи активно с местните женски клубове, свързани с решаване на конкретни проблеми и регионални политики.

От ноември 17, 2022 14:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама