Катя Панева внесе искане за поправка в Закона за ВиК

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 24, 2021 16:58

Катя Панева внесе искане за поправка в Закона за ВиК

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #30/962, година XVIII, 27 август – 2 септември 2021 г. Излиза в общините: Харманли,Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Маджарово, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Народният представител от „Демократична България“ Катя Панева внесе на 17 август в Народното събрание Закон за изменение и допълнение на Закона за регулиране на водоснабдителните и канализационните услуги.
С промените в чл. 13 и чл. 14 в него ще се даде възможност на ВиК дружествата да определят диференцирани цени на водата. В момента това е невъзможно.
Освен това ще се създаде и условие, когато водата е с влошени показатели и не може да се използва за питейно битови нужди, цената да бъде коригирана. Тази цена следва да се определи от КЕВР при настъпване на отклонения на показателите, водещи до забрана на населението за ползване на вода питейни нужди.
Главната цел на промяната в Закона е да се създаде възможност в различните общини (ВиК системи) да се определя различна цена на водата, както и гражданите да не плащат за вода с лошо качество.
Законопроектът ще бъде съгласуван с Националното сдружение на общините в Република България и с други съсловни организации, които са пряко заинтересовани от диференцирани цени на водата.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 24, 2021 16:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама