Как да изберете правилното столче за кола за вашето дете?

Сакарнюз
От Сакарнюз май 19, 2023 09:39

Как да изберете правилното столче за кола за вашето дете?

Акценти

  • Предлагат се най-различни модели и изборът може да бъде строго индивидуален

Свързани публикации

Бъдещите родители трябва да направят някои основно покупки, свързани с комфорта и здравето на своите деца. Имайте предвид, че след детската количка и кошара, не бива да се пропускат и задължителните столчета за кола. Без такава придобивка няма как да транспортирате своето мъниче по безопасен начин.

Предлагат се най-различни модели и изборът може да бъде строго индивидуален, но в същото време, съобразен с критериите за безопасност. Законът гласи, че от раждането, до достигане на ръст и тегло, съответно до 150 см и до 36 кг, всяко дете трябва да пътува, настанено комфортно и сигурно.

Как да изберете подходящ модел?

За да изпълнява своята основна задача, артикулът трябва да е подбран според възрастта, теглото и ръста. Точно поради тези причини разнообразието от варианти, които предлагат онлайн магазините, в своите каталози, е толкова голямо. От Ozone.bg ще ви дадат няколко съвета за лесен избор:

  • спрямо килограмите – моделите са разделени в различни групи, за да се ориентирате по-лесно. Някои са подходящи за бебета и деца до 13 кг. Други, също са предназначени едновременно за новородени и за по-големи деца, но позволяващи тегло до 36 кг. За да е комфортно пътуването с кола, е добре да разполага с меки раменни подложки, а за да е то максимално безопасно – удачен вариант е да има 5-точков обезопасителен колан;
  • начин на обезопасяване – има две системи, спрямо които бебешките столчета за кола се делят на пълен и непълен клас. Първите включват абсолютно всички компоненти за безопасност, които предлага артикулът. При непълния клас може да направите комбинация между колана за възрастни и устройствата, монтирани на столчето;
  • монтаж – при евентуален инцидент монтажът е от ключово значение за здравето на малчугана. Международният стандарт ISOFIX позволява на родителите да направят инсталацията много лесно. Снабдените с тази система столчета за кола, са с по-големи размери, затова съобразете избора с колата, за която е предназначен;
  • европейски стандарти – обърнете внимание на етикетите, дали избраният от вас продукт отговаря на всички европейски стандарти ECE R44/03, ECE R 44/04 или новият i-size.

Освен безопасност, важно е артикулът да предлага и необходимото удобство на малчуганите, за да пътуват необезпокоявани.

Защо да поръчате столче за кола онлайн?

Все повече родители пазаруват детски и бебешки артикули през интернет платформите. Изборът онлайн е много по-голям, защото бързо и лесно може да разгледате повече варианти, от различни производители.

Това ви дава широка база за сравнение и сигурност, че поръчвате най-доброто за вашето малко съкровище. Цените са вариращи, спрямо допълнителните екстри и функции на всеки модел, но много често се срещат промоции и намаления.

Сакарнюз
От Сакарнюз май 19, 2023 09:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама