И цените на летните удоволствия скочиха

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 20, 2022 08:02

И цените на летните удоволствия скочиха

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 17 - 23 юни 2022 г., брой 23/1001, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Плувните басейни вече се подготвят за летния сезон макар дъждовете да ги възпират. Някои вече работят, други са на финала на пускането си.
Последните две години поради епидемията от коронавирус имаше спад в работата им, но тази година се очаква да работят пълноценно.
Заради инфлацията и тук цените са се променили в посока нагоре. Миналата година такса за ползване на басейна бе 5 лева, а тази варира от 6 до 10.
Най-ниска е тя на плувния комплекс „Бурденис“ – Свиленград. Там има три басейна (голям, среден и малък/детски), кафене, летен бар и ресторант. Намира се на прохладно място извън града, има сенчест паркинг.
Тук цените са 6 лева на човек през делнични дни и 10 в почивните.
В Харманли таксата за басейна в Градската градина е 8 лева, на другия в града – „Олимпия“ – 10.
В „Райски кът“, по пътя за Симеоновград, също ще таксуват по десетачка, всеки който иска да се разхлади при тях.
На „Герганин извор“ засега са решили да вземат по 8 лева на всеки, който иска да се къпе при тях.
Допълнителни пари за шезлонги няма да се взимат.
Тази година тополовградчани няма да могат да се разхлаждат в басейна на спортния им комплекс. Причината – нямат спасител, който да охранява къпещите се.
В Симеоновград също нямат басейн и ще ползват тези на съседни градове.
По различно е положението в Източни Родопи, Ивайловградско. Таксата в Еко-комплекс „Букор Щепи“ в село Мандрица, през делничен ден е определена на 10 лева, а в събота и неделя по 12, за деца до 12 години е 8.
В град Ивайловград в Спа комплекс „Луксор” засега са се спрели на цени от 8 и 6 лева за възрастен и дете, но не са взели окончателно решение.
В семейния комплекс „Хефес” край село Кралево, където басейнът е с размери 12 на 6 метра и с дълбочина до 1.60 м, входът за посетители е 6 лева за деца и 8 за възрастни. Има ресторант, който работи през цялото време, и хотелска част.
Басейн „Рай“ в Любимец отвори още в края на миналия месец. Тази година таксата за къпане там е 8 лева за възрастен и 6 за малки деца.
През лятото ще организират курсове по плуване.
Комплекс „Горски кът“, край с. Книжовник, от три години има басейн. Размерите му са 15 на 7 метра, а дълбочината – 1 метър (равно дъно). Таксата е 6 лева, като за празнуващи рождени дни и други мероприятия може да се ползва безплатно.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 20, 2022 08:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама