Иновации в действие показаха вазовски учители и ученици от Харманли

Сакарнюз
От Сакарнюз април 1, 2024 12:10

Иновации в действие показаха вазовски учители и ученици от Харманли

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 13/1085, година XXl, 29 - 04 април 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Наташа Кирякова

Иновативното училище „Иван Вазов“ – Харманли беше домакин на 26 и 27 март тази седмица на среща между училища от страната по Национална програма на МОН „Иновации в действие“, която дава възможност за учебните заведения да си избират училище партньор и да го посетят, за да наблюдават на място дейността на колегите си.
Гости на харманлийското школо бяха колеги от шуменското средно училище „Сава Доброплодни“ и основните училища – „Райна Попович“ от Карлово и „Св. св. Кирил и Методий“ от село Ставерци, Плевенско.
На тази среща домакините – вазовските учители са представили пред гостуващите училища иновативните практики, които прилагат в учебния процес, споделили са постигнатите резултати, обсъждали са ги с колегите си и по този начин взаимно се учат и генерират нови идеи и продукти.
В първите класове иновацията е „Дизайн шампиони“. Уроците са изнесени от класните ръководители на 1.а и 1.б клас – Стефка Георгиева и Росица Борисова. Магдалена Гочева е представила иновативен урок по английски език с ученици от 1.а клас. Във вторите класове „Утринни срещи“ са демонстрирали Румяна Сурталева и Виолета Йорданова – класни ръководители съответно на 2.а и 2.б клас. Калинка Стойкова – класен ръководител на 3.б клас, и Магдалена Гочева – учител по английски език, са изнесли бинарен урок.
С учениците от 5.а клас е проведен STEM урок на тема „Защитници на дивата природа“. Интердисциплинарният урок е съвместна дейност между Веселина Трюфенова, Петя Джанова и Станка Станкова.
Иновативен и много полезен урок проведе учителят по физическо възпитание и спорт Димитър Димитров с ученици от 3-те класове. Темата е много актуална за днешния застоял начин на живот на учениците и злоупотребата с вредни храни – „Профилактика на гръбначни изкривявания, наднормено тегло и плоскостъпие“.
За община Харманли ОУ “Иван Вазов“ остана единственото иновативно училище, което не отстъпва на избрания преди години път – да търси нови, интересни и привлекателни начини, с които да представя учебния материал пред възпитаниците си и да ги превръща в активни участници в учебния процес.

Сакарнюз
От Сакарнюз април 1, 2024 12:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама