Именият ден на свещеник в с. Устрем се превърна в празник

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 22, 2023 09:38

Именият ден на свещеник в с. Устрем се превърна в празник

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 47/1071, година XX, 15 - 21 декември 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Именият ден на архимандрит Амвросий се превърна в истински празник за жителите на Устрем. Той прави това вече 20 години, а в Деня на Свети Амвросий, чието име носи като свещеник, на 14 декември в храма в най-голямото село от община Тополовград бе отслужена Божествена Света литургия от Агатополски митрополит Йеротей в съслужение с много други свещенослужители от Сливенската духовна епархия. В службата участва и самият именик и отец Николай Клюнков.
След Литургията в залите на ресторант „Ален мак“ се събраха много хора, като към Архимандрита бяха отправени много поздрави както от владиката, така и от неговите духовни колеги, от кмета на селото Христо Илчев и много миряни. Специален бе поздрава на ЖФГ към местното читалище към човека, който осъществява религиозния православно християнски живот както в селото, така и в цялата община Тополовград.
Отец Амвросий от село Устрем вече 20 години обслужва по време на различни църковни православно-християнски празници и ритуали миряните. Това той прави не само в родното си село, но и в населените места от общината, по простата причина, че свещениците в Тополовградската духовна околия са само той и архиереският наместник Ставрофорен свещеноиконом Николай Клюнков.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 22, 2023 09:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама