Има промени в движението на влаковете от Пловдив до Свиленград

Сакарнюз
От Сакарнюз юли 6, 2024 08:20

Има промени в движението на влаковете от Пловдив до Свиленград

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 25/1097, година XXl, 28 - 04 юли 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани.

От 25 юни има въведени значителни промени в движението на влаковете от Пловдив до Свиленград.
Във връзка със стартиралата реконструкция на бетонния мост в града ще бъде преустановено директното движението на влаковете от и за Пловдив към и от Южните направления в страната. По тази причина международният бърз влак №493 от София за Истанбул и №492 от Истанбул за София ще се движи по алтернативен маршрут през Столник – Карлово – Тулово – Стара Загора, вместо през Пловдив.
По маршрута на международния влак от София за Пловдив ще пътува новоназначен бърз влак, който да обслужи пътуващите по това направление.
Бързите влакове от София през Пловдив за Варна и Бургас, както и от Варна и Бургас през Пловдив за София, също ще пътуват по променен маршрут през Филипово, Чирпан и Михайлово, вместо през Крумово и Димитровград.
Всички композиции по направлението София – Свиленград – София, ще се движат само между София и Пловдив. По техните маршрути в участъка Свиленград – Пловдив ще бъдат осигурени влакове, които ще пътуват Пловдив Изток – Свиленград – Пловдив Изток или Крумово – Свиленград – Крумово.
Влаковете от Пловдив в посока Асеновград, Димитровград, Свиленград, Момчилград и Кърджали, както и в обратното направление, ще се движат от или до Пловдив Изток или Крумово. За пътниците от всички композиции с маршрут на пътуване от и до Крумово ще бъде осигурен превоз с автобуси в участъка между гарите Крумово и Пловдив.
Някои влакове ще пътуват с маршрут от или до гара Филипово, откъдето ще осъществяват връзки за пътуване с други влакове от или до гара Пловдив. За два влака в участъка Пловдив – Панагюрище – Пловдив ще бъде осигурен алтернативен превоз с автобуси.

Сакарнюз
От Сакарнюз юли 6, 2024 08:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама