Изложба „Красотата на Българката“ развълнува посетители

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 11, 2022 08:44

Изложба „Красотата на Българката“ развълнува посетители

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 7 - 13 октомври 2022 г., брой 36/1014, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

С над 30 фотоса на изложба Радослав Първанов представя българката в автентични старинни носии, заснети на фона на исторически, културни или природни забележителности.
Тя е представена в Исторически музей в Харманли и трета част от националния проект на габровския фотограф „Аз съм Българка!“.
На откриването ѝ във вторник, 4 септември, присъства авторът и фолклорният модел Лора Колева от Харманли. Показани са нейни снимки, правени на Изворът на Белоногата, до стария мост на Свиленград, как прави хрускалива пита, как ниже тютюн.
При откриването на експозицията директорът на ИМ Харманли проф. д-р Цонка Каснакова възкликна: „Сигурно няма такава държава с такава пъстрота във фолклорната си красота!“
Кметът Мария Киркова каза: „Това съчетание на показване красотата на българката същевременно е и показване и красотата на България.”
Желанието на младия фотограф е да покаже тези чисти и скромни представителки на своето поколение, които от малки живеят с българските традиции, пазят родовата памет и които без съмнение ще възпитат и децата си в почит към националните ценности.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 11, 2022 08:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама