Издигнаха мемориал в памет на жертвите и предупреждение за шофьорите

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 3, 2013 10:35

Издигнаха мемориал в памет на жертвите и предупреждение за шофьорите

В памет на невинните жертви, който Симеоновград даде преди две години на 23 април, във вторник бе открит мемориал. За отбелязване втората година от кончината на Гошо, Трифон, Яница, Мелин, Евгени и Красимир на датата, когато се случи катастрофата, на лобното им място се събраха стотици. Тук бяха и родители на загинали деца от други градове на страната.
„Ние днес открихме паметник на тяхното безсмъртие, защото имена им винаги ще са запечатани в сърцата ни“, каза отец Атанасий, след като той и свещениците Георги и Димитър отслужиха панихида.
Родители и близки, които след катастрофата организираха национална кампания за завишаваше наказанията за шофьори, които драстично нарушават правилата за движение, искат този мемориал да казва: Стоп на наркотиците, стоп на алкохола, дайте шанс на живота! Желаят да им послужи като предупреждение, за да разберат до какво води самонадеяността им на пътя. Те благодариха на всички, които са помогнали за изграждането на мемориала, макар че за тях е по-добре да говорят с децата си, отколкото да откриват такъв красив паметник. Един от тях – Трифон Трифонов, каза: „Благодарни сме на Динко Пенев, който се раздаде изцяло при строежа на мемориала, на кмета на Симеоновград Пейчо Стайков и на областния управител Ирена Узунова”. Имената на всичките дарители ще бъдат изписани на плоча.
На мемориала има 6 херувимчета и фонтан, от който бликат 6 струи, 6 пейки, където всеки може да поседне.
След панихидата за кратко мемориалът се покри със свежи цветя.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 3, 2013 10:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама