Изабела Кракич от спорта се насочва към правото

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 10, 2024 08:02

Изабела Кракич от спорта се насочва към правото

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 26/1098, година XXl, 05 - 11 юли 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани.

Изабела Кракич, след като стана студент – спортист №1 на петнадесет американски университета от Конференцията на АКК, е номинирана и за национално ниво. Дъщерята на Дарина от Хармани, омъжена в Хърватия, зад гърба си има много успехи в този спорт, а сега прави следваща си стъпка към завършването на магистратура по право в Syracuse University, където е учил и президентът на САЩ Джо Байдън.
Госпожица Кракич получи стипендия от университета, което се случва изключително рядко за неамарикански гражданин.
През 2018 г. на Олимпийските игри за младежи в Аржентина, седемнасетгодишната спортистка и отборът й по академично гребане станаха осми.
След това отиде в Тексас, където с тима си станаха държавни първенци на САЩ. От там се прехвърли в Сиракуза, където продължи да тренира.
Най-големите успехи бяха през лятото на 2017-та, когато завоюва с други три гребкини първо място на европейското и световното за жени, тогава за отбора на Хърватия.
Бела, както я наричат близките, бе в Харманли за една седмица при вуйна си Стефка и вуйчо си Милко, при баба си и дядо си и своите братовчеди.

Голямата сестра на Изабела – Жана, също тренирана гребане, но вече завърши магистратура в университет във Форида. Живее в Орландо, работи като бизнес анализатор.
Брат й Иво също тренираше гребане и сега е треньор по този спорт във Филаделфия. През 2023-та бе номиниран за треньор на САЩ сред 6 други. Той е инженер, но избра да обучава младите на този спорт.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 10, 2024 08:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама