Ивановският шпионин остава в ареста на Великобритания

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 4, 2024 10:47

Ивановският шпионин остава в ареста на Великобритания

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 13/1085, година XXl, 29 - 04 април 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Орлин Русев и останалите четирима българи остават в ареста на Обединеното кралство заради обвиненията им в шпионаж в полза на Русия. Той е познат на хората от с. Иваново, Харманлийско, където на млади години е идвал през лятото, защото баща му е от там. Местните хора разказва, че той се е интересува от електроника.
Орлин Русев, Бисер Джамбазов, Катрин Иванова, Иван Стоянов и Ваня Габерова са обвинени в заговор за извършване на шпионаж. Те са провеждали наблюдения и проучване на лица и места, които представляват интерес за Москва. Целта на наблюденията е била да се помогне на Русия да осъществи враждебни действия срещу тях, включително потенциално отвличане.
В LinkedIn Русев твърди, че ръководи технологичен бизнес, свързан с „разузнаване на сигнали и сигурност на комуникациите“, въпреки че компанията е прекратила този си бизнес преди почти две години.
От британските медии стана ясно, че през компанията си Русев е предоставял оборудване за наблюдение на Ян Марсалек, който стои зад една от най-големите финансови измами в Германия.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 4, 2024 10:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама