Змийският остров и битка за контрол в Черно море

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 12, 2022 08:16

Змийският остров и битка за контрол в Черно море

Акценти

  • Змийският остров или Zmiinyi е част от квадратен километър и няма повече змии, за които да говорим. Но не може да има съмнение в значението му за контрола на западното Черно море.

Свързани публикации

Още от началото на руската инвазия в Украйна, Змийският остров получи жизненоважен и почти митичен статут във войната. Това незабележително, скалисто разкритие в Черно море беше заграбено от Русия и се превърна в бойно поле със стратегическа стойност.

Ξ Путин и неговите генерали трябва да „споделят същата съдба като нацистите“, казва Бен Уолъс преди парада на Деня на победата в Русия.

Ξ Министерството на вътрешните работи на Украйна вече е получило общо около 32 000 жалби, в които роднините на руски войници, изчезнали във войната с Украйна, питат за съдбата им.

Ξ Сапьори от Националната гвардия разминират територията на Чернобилската атомна електроцентрала.

Ξ Вашингтон въвежда допълнителни ограничения срещу Русия. По-специално, на американските компании е забранено да продават оборудване и софтуер за три руски телевизионни канала, както и да поставят реклами на своите ресурси. Освен това са въведени ограничения срещу няколко руски банки, ограничен е влизането на военнослужещи и е забранена доставката на булдозери и индустриални двигатели. А в списъка са още 2600 руснаци и белоруси – според материала на Gazeta.Ru.

Ξ От февруари до април 2022 г. не са внасяни санкционирани хранителни продукти в Русия. Това съобщиха за Gazeta.Ru от Федералната митническа служба. Росселхознадзор предостави статистически данни за това от януари до края на април 2022 г. Агенцията отчете значително намаление на обема на внесените санкции, но не уточни кога точно през разглеждания период е разкрито това. РусПродСоюз потвърди тенденцията за спиране на вноса на подобни продукти. Икономистите уточниха: тази ситуация няма да засегне потребителите.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 12, 2022 08:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама