Златни медали за Саръбоюкови от Национален шампионат

Сакарнюз
От Сакарнюз февруари 24, 2024 16:10

Златни медали за Саръбоюкови от Национален шампионат

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 08/1080, година XXl, 23 - 29 февруари 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Михаела Желязкова

Ирен и Божидар Саръбоюкови си осигуриха най-високите отличия на националния шампионат по лека атлетика за мъже и жени. Националният шампионат се проведе на 17 и 18 февруари в зала „Фестивална“ в София, с участието на някои от най-добрите български атлети.
Атлет №1 на България за 2023 г. грабна златния медал в дисциплината скок дължина. Божидар направи три стандартни опита, най-силният от които бе 7,76 м в шестия кръг, който му осигури шампионската титла.
Въпреки тази победа Сарабоюков изостана с 11 см от рекорда си за сезона, след като преди това постигна 7.87 м на турнира „Академик“ по-рано през зимата. За отбелязване е, че талантът от Харманли завоюва първото място в тройния скок, въпреки че не е тренирал тази дисциплина от година.
Сестрата на Божидар – Ирен Сърбоюкова, се отказа от състезанието на скок дължина при жените поради паралелното ѝ участие в скока на височина. В него тя се изравни на първо място с Натали Костова от „Виктория“ – Варна, като и двете състезателки преодоляха 174 см.

Снимка: Интернет

Сакарнюз
От Сакарнюз февруари 24, 2024 16:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама