Земеделци на протест срещу актуално удостоверение за наследници

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 21, 2022 11:31

Земеделци на протест срещу актуално удостоверение за наследници

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 22 - 28 юли 2022 г., брой 27/1005, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Земеделски производители от региона излязоха протест пред ГКПП „Капитан Петко войвода“, блокирайки пътя за Гърция за около 20 минути.
Протестиращите, около 50 човека, бяха от Свиленград, Любимец и Тополовград.
Причината за недоволството им е нови изисквания на Областната дирекция „Земеделие“ в Хасково, които те считат за нередни.
От тази година вече Областната дирекция „Земеделие“ в Хасково им изисква валидни удостоверения за наследници. В края на юли изтича срокът за деклариране на договорите за наем на земя, която земеделците ще ползват през следващата година и те смятат, че няма да успеят да го спазят, затова настояват за промени и искат оставката на директора Златка Господинова.
„Прилагането на актуални удостоверения за наследници е ненужно, то усилва бюрократичната тежест“, твърдят земеделците и определят това като „административен произвол“.
„Подобни изисквания няма никъде в страната“, посочи вечният протестиращ Живко Желев, един от организаторите на протеста.
„Въпросните удостоверения за наследници се изискват законно и това се прави и в други области на страната”, заяви пред „Хасково нет“ Златка Господинова. Тя направила проучване и установила, че някои от общините в Хасковска област дават 6-месечен срок на годност на удостоверението за наследници, други дават срок до промяна на обстоятелствата, но има и такива, при които документът е безсрочен. това е и причината да издаде нови указания с изискване за представяне на валидно удостоверение, в което да не се определя срок, но се изисква наследникът да е жив.
Уточни, че не е редно да се представят удостоверения за наследници, издадени например преди 24 години, а да няма единна система, в която да се провери кое удостоверение е валидно.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 21, 2022 11:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама