За чиста природа и честна политика

Сакарнюз
От Сакарнюз юни 6, 2024 18:39

За чиста природа и честна политика

Акценти

  • Пълният текст на програмата ни: https://zelenodvizhenie.bg/programa/

Казвам се Петко Ковачев и съм трети в листата на партия ЗЕЛЕНО ДВИЖЕНИЕ (номер 29 в бюлетината ) в МИР-Хасково. Завърших икономика през 1990 г., но още през 1989 г. се включих в „Екогласност“ и защитата на българската природа стана моята съдба. През годините работих за различни организации, които имаха участие в подобряването на природозащитното законодателство и правилата за опазване на природата в България. През 2008 г., съмишленици, които работехме за опазването на природата, учредихме партия ЗЕЛЕНО ДВИЖЕНИЕ (тогава под името „Зелените“), защото нашите каузи бяха извън фокуса на политиката, а действащите политици масово нарушаваха законите за опазване на околната среда, ограничаваха демокрацията в България, даваха власт на корумпирани лица.
Днес ЗЕЛЕНО ДВИЖЕНИЕ се явява на изборите с ясна програма, обхващаща не само защитата на природата, но и много други области, защото искаме да станем успешно общество и равностоен член на Европейския съюз.
Горите на България осигуряват водата, която пием. Чистите реки, езера и влажни зони са характерен признак на развитите държави. Ние искаме добре управлявани гори и можем да се преборим с незаконните сечи. Ще прекратим и политическите назначения в горския и водния сектори, за да може да спрем бракониерството в горите и разхищенията на вода.
България се е превърнала в едно голямо сметище. Всички плащаме по два пъти, за да управляват отпадъците – през цената на стоките и през такса смет, но тези средства се губят заради корупция и лошо законодателство. Ние предлагаме изцяло нов закон за отпадъците, който да изчисти България.
Образованието, здравеопазването, науката и културата ще решат бъдещето на България. ЗЕЛЕНО ДВИЖЕНИЕ ще работим те да бъдат национален приоритет – като финансиране и качество на резултатите.
Здравето е право, здравословната среда също! Ние работим за общество, основано на съпричастност, грижа и превенция. Ще инвестираме в медицинска инфраструктура, обучение и привличане на квалифицирани медицински специалисти, в превенция и ранна диагностика, лесен достъп до лекарства и ваксини, безплатни здравни грижи за децата, подобряване на условията на труд за медицинския персонал.

30 години държавата измисля все нови и нови задължения и процедури за гражданите и бизнеса. Така се увеличават условията за корупция и се забавя икономическото развитие на страната. Ние искаме процедурите и административните задължения да бъдат драстично намалени, а администрацията да се дигитализира незабавно.
Все по-често градовете ни са шумни, прашни и горещи. ЗЕЛЕНО ДВИЖЕНИЕ иска зелени градове с много дървета, повече паркове, развити велосипедни мрежи, чист и безопасен градски транспорт.
Работим и за чиста, достъпна и безопасна енергетика, устойчива мобилност за всички, земеделие, което ни дава чиста и здравословна храна от българската земя.
България се нуждае от обща отбрана на Европейския съюз, която да гарантира мира и безопасността на континента. Като външна граница на съюза, смятаме, че ефективното сътрудничество в отбраната би предотвратило бъдещи кризи.
За ЗЕЛЕНО ДВИЖЕНИЕ – с номер 29 в националните и европейските избори. Ние имаме готовност да работим за над 25 приоритетни законопроекта веднага след конституирането на 50-то Народно събрание.
И не забравяйте. На 9 юни излезте и гласувайте, за да могат вашите автентични гласове да надделеят над купения вот.
Пълният текст на програмата ни: https://zelenodvizhenie.bg/programa/

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Сакарнюз
От Сакарнюз юни 6, 2024 18:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама