За трети път обявяват конкурс за управител на болницата в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 5, 2023 08:38

За трети път обявяват конкурс за управител на болницата в Харманли

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 2 – 8 юни 2023 г., брой 21/1045, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Съветниците не могат или не искат да решат проблема на болницата. Трети по ред конкурс за избор на управител на “МБАЛ – Харманли“ ЕООД ще бъде обявен от Общината. Това реши ОбС на свое заседание от 31 май, след като в миналата си сесия не одобри избрания чрез конкурс Атанас Бързев.
Комисията, която ще решава кой ще е новият мениджър на здравното заведение, е с председател Валентина Димулска – зам.-кмет на община Харманли, секретар – доц. д-р Димитър Георгиев Шопов – дм. от „Медицински университет“ – Пловдив, катедра „Здравен мениджмънт и икономика на здравеопазването“. Членове са: Маргарита Костолова – ст. експерт „Човешки ресурси“ към ОбА, Васил Шаринов – юрисконсулт отдел „ПНД“ към Община Харманли и представител на Регионалната здравна инспекция – Хасково.
ОбС определи възнаграждение в размер на 50 лева за всяко едно проведено заседание на комисията.
В друга точка съветниците задължиха кмета да подпише анекс за удължаване срока на договора за възлагане управлението на „Многопрофилна болница за активно лечение със сегашния управител д-р Златка Чанкова.

Д-р Нанко Нанков ще управлява „МЦ 1 – Харманли“ ЕООД, за следващите 3 години. Той бе избран от комисия след конкурс. Определя месечното възнаграждение на управителя на лечебното заведение в размер на 250% от отчетната средна месечна брутна работна заплата за търговското дружество.

Докато финансите на болницата се влошават, съветниците си увеличиха заплатите

Това е третият конкурс, обявен за избор на мениджър на болницата. Първият бе обявен преди две години, когато управителят д-р Златка Чанкова се пенсионира. Той бе отменен, защото никой не се яви. Последва втори, който определи като победител Атанас Бързев, но той не бе одобрен от съветниците, без да предложат алтернатива.
Сега обявиха нов конкурс, който ще отнеме месеци, може и година.
През всичкото това време местните парламентаристи се упражняваха в политика на гърба на болничното заведение, увеличиха си заплатите и не намериха начин да укрепнат финансовото състояние на тази важна институция. Те показват учудваща неспособност да решат този важен за местното население проблем и с това си действие или бездействие я обричат на фалит.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 5, 2023 08:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама