За пръв път от 10 години държавата отпуска пари на Община

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 15, 2021 16:31

За пръв път от 10 години държавата отпуска пари на Община

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 12 - 18 ноември 2021 г., брой 41/973 година XVIII
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

За пръв път от десетилетие Община Тополовград получава пари от държавата. С акт на Министерски съвет на служебното правителство са отпуснати 1 993 000 лв. за реконструкция на уличната мрежа в Тополовград, с. Устрем и с. Срем.
Постановлението под №376 от 5 ноември 2021 г. е за одобряване на допълнителни трансфери за 2021 г. В него има средства и за бюджета на Община Свиленград – 523 890 лв., отпуснати за реконструкция на отдавна разбитата ул. „Петър Берон“ в квартал „Кап. Петко войвода“, която води към митническото бюро и е твърде натоварена. Сумата е отпусната, след като миналата година общината изготви проект.
Други 500 000 лв. са отпуснати за основен ремонт и доизграждане на гравитачен водопровод от каптажи Сърница до ПС Сърница и до ПС Караманци – I етап, в община Минерални бани.
Припомняме, че близо 10 години малката сакарска община бе дискриминирана от правителството на ГЕРБ, защото кметът не бе от тази партия. През този период правителството на Бойко Борисов в края на годината на няколко пъти отпускаше пари за своите общини, но не и за община Тополовград.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 15, 2021 16:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама