За или против електрическите автомобили

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 17, 2022 08:17

За или против електрическите автомобили

Евродепутатите Петър Витанов и Андрей Ковачев имат коренно различна позиция по намерението след 2035 година Европа да наложи всички нови автомобили да са с нулеви емисии.

Господин Ковачев твърди, че нашата страна не е подготвена за това, няма да може да създаде необходимата инфраструктура за зареждане и поддръжка на електрическите автомобили, а и не е решен въпросът какво ще се прави с използваните батерии. „Аз не разбирам какво пазим, Ламборджини или Дачия, след като не произвеждаме коли, а само части за тях. Нямаме заводи, а само произвеждаме компоненти за двигатели с вътрешно горене. Ако се премине само на електрически автомобили, това ще се отрази на нашето производство в този отрасъл.

Според евродепутата Витанов „развитите страни ще го направят и ние отново ще сме на опашката, тъй като българите отново ще купуват втора ръка автомобили, които в България ще се нуждаят от поддръжка“.

„България може да бъде фактор в този сектор, само може да спечели. От екологична гледна точка дишаме мръсен въздух и живеем две години по-малко от жителите на западните държава. София е най-мръсната столица“, е неговото мнение.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 17, 2022 08:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама