За втори път избират изпълнител за реконструкция на централния парк на Симеоновград

Сакарнюз
От Сакарнюз януари 23, 2024 10:41

За втори път избират изпълнител за реконструкция на централния парк на Симеоновград

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 03/1075, година XXl, 10 - 25 януари 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

За втори път избират изпълнител за ремонт на Градския парк на Симеоновград. Обявена е обществена поръчка, свързана с реконструкцията му, а единственият, подал оферта, е „ВиК – Бунар“ ЕООД от Хасково.
При прогнозна стойност 782 100 лева, те са предложили с 387 лева по-малко – 781 713.
С тези пари дружеството трябва да извърши дейности за премахване на стари, мъртви дървета и стари съоръжения, разрушаване на пешеходни пътеки.
Предвижда се обособяване на отделни кътове и площадки, ново оборудване, с което да се постигне нов облик на парка.
Ще има ново парково осветление, нови настилки по пешеходни пътеки, алеи и площадки, ново озеленяване и ново площадково водоснабдяване и канализация.
В условията на поръчката е записано, че договор с избран изпълнител ще се сключи при условията на чл. 114 от Закона за обществените поръчки. Там е записано, че „изпълнението на договора се отлага до осигуряване на финансови средства от страна на Възложителя за неговото реализиране”.
Това е втората поръчка за реконструкция на градския парк. Първата бе през май миналата година. Тогава се явиха двама кандидати – „Парсек груп“ ЕООД и „Родопстрой – 97“. За изпълнител бе избран първият и с него на 30 юни бе сключен договор. В него имаше клауза, че „ в случай, че в срок от 3 месеца от подписването на му, не бъде осигурено финансиране за изпълнение на поръчката, всяка от страните може да поиска прекратяването му без предизвестие”.
Финансиране не бе осигурено и се наложи втора обществена поръчка.
От Общината се надяват този път пари от страна на правителството да дойдат, защото този проект бе сред приоритетните им и бе включен в Капиталовата програма на Бюджет 2024 на държавата.

Снимката е от проектната документация

Сакарнюз
От Сакарнюз януари 23, 2024 10:41
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Пламен Владимиров януари 25, 11:58

    Дали ще се случи най накрая този парк….и колко време ще остане читав…

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама