Започна реконструкцията на парк „Димана Данева“ в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 3, 2021 08:30

Започна реконструкцията на парк „Димана Данева“ в Харманли

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 29 октомври - 4 ноември 2021 г., брой 39/971 година XVIII Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

От тази седмица започнаха строително-монтажните работи на реконструкцията на парк „Димана Данева“. Строители вече оформиха трасе на нова алея, подготвят мястото и за сцена.
В проекта се предвижда пешеходните алеи да бъдат с бетонови павета тип „Виен“, с четири размера – 32/32 см, 32/16 см, 16/16 см, 24/16 см (с дебелина 6 см), с цвят колормикс.

В Техническата спецификация е записано да има има комбинирана бетонова чешма за хора и за домашни любимци, две беседки – шестоъгълна – с три входа, и осмоъгълна – с два входа, пергола с пейки, дървени седалки тип „скара“, кош за кучешки екскременти, изработен от поцинкована ламарина, покрит с прахова боя, с вътрешен съд, с обем 25 литра, на който ще има двоен капак със система за заключване и наклон за оттичане на водата, диспенсър за торбички. Тези неща-заместник-кмета Валентина Димулска уточни, че ще се купят и поставят на следващ етап, когато се намерят средства за това.

Изрязани са 4 дървета, а ще бъдат засадени 82 иглолистни вида и 116 широколистни. Ще се изгради паркинг и площадка с възможност за поставяне на сцена за провеждане на различни събития в града
Проектът се реализира по програма Interreg-IPA ТГС България – Турция 2014 – 2020, с водещ партньор Община Инедже, Турция, и е на обща стойност 499 678.90 евро. От тях 283 152.60 евро са за дейностите, предвидени за Община Харманли.
Строително-монтажните работи се извършват от хасковската фирма „Екотрадекс“, избрана от Общината след провеждането на пазарни консултации.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 3, 2021 08:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама