Започна озеленяването на кв. „Капитан Петко войвода” в Свиленград

От юни 29, 2021 06:32

Започна озеленяването на кв. „Капитан Петко войвода” в Свиленград

Акценти

  • Регионален вестник, # 24/956 година XVIII, 25 юни - 1 юли 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

На 22 юни стартираха строително-монтажните работи в парка в свиленградския квартал „Капитан Петко войвода”, съобщиха от сайта на Община Свиленград.
Благоустрояването на обекта включва изграждане на нова детска площадка, доставка и монтаж на пейки и кошчета, почистване на растителност в зелените площи, възстановяване на покритието на съществуващите паркови алеи и изграждане на нови алеи.
Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 120 календарни дни.
Изпълнител е фирмата „Финпласт“ ЕООД от Хасково, която спечели поръчката, в която кандидатства и още „Грийн Парк Инвестмънт“ ЕООД от Пороище, Разград.
Паркът е първият обект, който започна да се изпълнява по проекта на общината „Обновяване на площи за широко обществено ползване на територията на община Свиленград – с. Левка, с. Димитровче и кв. „Капитан Петко войвода”, гр. Свиленград”.
Проектът е на стойност 84 582,50 лв. без ДДС и е финансиран от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г. Той бе разработен и подаден за одобрение от Община Свиленград през юни 2019 г. Договорът за финансирането между Община Свиленград, МИГ Свиленград-Ареал и ДФ „Земеделие” бе сключен на 18 януари 2021 г.
Дейностите включват благоустрояване и изграждане на три обекта за отдих – в кв. „Кап. Петко войвода” и в селата Левка и Димитровче.

От юни 29, 2021 06:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама