Започват летните събори в сакарската община

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 27, 2023 18:30

Започват летните събори в сакарската община

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 29/1053, година XX, 28 - 03 август 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

След като съборът край манастира „Света Троица“ сложи края на пролетните панаири в община Тополовград, сега на ред са летните прояви от този род.
Най-напред е неотменимият що се отнася да датите – 1 и 2 август, Илинденски събор в с. Синапово. Независимо в кои дни от седмицата се падат тези дати, провеждането на събора е точно на тях. Тази година дните са вторник и сряда, а кметът на селото Тенчо Янчев е подготвил богата програма за своите съселяни и техните гости.
На 1 август от 17:00 часа на селския стадион ще се проведат Народни борби с много награди. Вечерта същия ден на площада в центъра – пред читалището ще има богата концертна програма и народно веселие. Гостуват оркестър за народна музика „Елхово“ с ръководител Тодор Ангелов и местните, но вече много известни музиканти – Явор Бобев – гайда и Наско Тенев – гъдулка. Освен тях изява ще имат и група от петима гайдари, така че се очаква, въпреки горещините да стане един хубав празник в селото.
Другият събор, който ще е през месец септември, е този в село Срем. Засега можем да кажем, че ще бъде на 9 септември, а жители и гости на селото ще весели и разиграва популярната и обичана народна певица Пепи Христозова.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 27, 2023 18:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама