Заминаха като бойци, а се върнаха шампион и вицешампиони

Сакарнюз
От Сакарнюз юли 2, 2024 08:52

Заминаха като бойци, а се върнаха шампион и вицешампиони

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 25/1097, година XXl, 28 - 04 юли 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани.

Състезатели от спортен клуб „Будо“ – Харманли заминаха за европейско като обикновени бойци, а са завърнаха като шампион и вицешампиони. Европейското по кудо за мъже, жени и младежи се проведе на 15 – 16 юни в столицата на Италия – Рим и в него участваха състезатели от 11 държави. Трима от тях бяха бойците от Харманли – Румен Стайков, Александър Миланов и Радослав Русев.
Радо се подготвяше за второ участие в Европейски шампионат след Литва, където бе втори. В Рим поведе в четири срещи и спечели всички безапелационно. Така той стана европейски шампион при мъжете.
Румен победи с чиста победа в първите си две срещи, но на финала загуби от украински боец по точки и стана вицеевропейски шампион.
Александър при младежите направи ярка победа в първата среща, но загуби от грузинец в решителния бой.
Алекс се класира трети в своята категория.
Състезателите от Харманли бяха водени от своя треньор Даян Бабамов. С тези си успехи клубът се превръща в място не само за масов спорт, а и за високо спортно майсторство, сподели за „Сакарнюз“ той.
Към тези успехи трябва да прибавим и десетките държавни шампиони, в които бойците участват, макар че условията им за подготовка не отговарят на стандартите и успехите.
Клубът няма и адекватно финансово подпомагане, макар че състезателите му носят много международни успехи. За 2024 година от общината са им отпуснали 4800 лв., по-малко от месечната заплата на кмета Мария Киркова.
На тези, които „се грижат“, от клуба препоръчват да си представят, ако не процеса на подготовка, то поне как изглеждат 4 битки и победи една след друга и в името на България. Тези момчета са герои и заслужават подкрепа и условия. Заслужават и треньорите, защото без тях този успех нямаше да се случи. А той е резултат благодарение на спонсори, които повярваха в тях.

Сакарнюз
От Сакарнюз юли 2, 2024 08:52
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Владо Мирчев юли 2, 21:56

    Голям праз източно-азиатски!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама