Зала в Харманли, където тренират спортисти, прославящи България, е в окаяно състояние

Сакарнюз
От Сакарнюз декември 1, 2023 10:30

Зала в Харманли, където тренират спортисти, прославящи България, е в окаяно състояние

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 45/1069, година XX, 01 - 07 декември 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Залата, където тренират спортистите от клуб “Будо“ – Харманли отново бе наводнена след поройните дъждове. Влагата се задържа дълго време в помещението и е крайно неприятно за спортистите, които тренират ежедневно в нея. Тя се намира на територията на СУ „Неофит Рилски“ – Харманли /бившия малък физкултурен салон, под стола/, общинска земя.

Треньорът Господин Бабамов и спортистите се оплакаха, че проблемът стои нерешен вече четири години, защото помещението е на Общината, а клубът няма средства за ремонти на общински сгради.
В Спортен клуб “Будо“ тренират бойци, които представиха България на световни и европейски първенства и донесоха сериозни успехи през 2023 г., а пътуванията им бяха изключително с лични средства.
Чрез страницата си във Фейсбук сенсей Бабамов припомни, че клубът е шампион на Държавния шампионат по кудо за 2023 г. в Токио и Европейски в Литва.
Споделя за 15-е титли спечелени от бойците от национални шампионати за 2023 г. Бойците от секция Окинава карате успяха да защитят едни от най-високите степени в страната с участието си в семинари със световно известни специалисти, под ръководството на Кирил Халваджиев и Стананислав Димитров.
Г-н Бабамов отправя призив за помощ, искайки по-добри условия за развитие на спортистите, които представят Харманли като един от успешните центрове по бойни спортове в региона и то на национално ниво.

Сакарнюз
От Сакарнюз декември 1, 2023 10:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама