Закърпиха опасния мост на р. Марица

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 4, 2021 09:32

Закърпиха опасния мост на р. Марица

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 3 - 9 декември 2021 г., брой 44/976 година XVIII
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

От Областно пътно управление закърпиха пътя върху моста на река Марица до Харманли. Машина фрезова компрометираните участъци, а работници почистиха бетонната основа и положиха топла асфалтова смес.
Този частичен ремонт се надяват да издържи през зимните месеци, а през другата година да се направи основен.
Този мост е строен през 1991 година и досега не му се е извършвал основен ремонт, макар че това трябва да става на всеки 15 години.
От „Пътно поддържане“ са уведомили Агенция пътна инфраструктура (АПИ) в началото на тази година, че бетоновата конструкция на моста се нуждае от основен ремонт и той е включен в списъка за такъв. Дали ще влезе в бюджета на институцията все още не е ясно.
В края на зимата, през февруари 2021 г., опасни издатини и напуквания се появиха по настилката на тази отсечка. На много места, в резултат на приплъзването й, са се получили неравности на пътното платно. Някои от издатините бяха с височина 10-15 см, имаше показани арматури, което пукаше гумите на автомобили и създаваше опасност за произшествия.
От тогава досега на няколко пъти те бяха запълвани със студена асфалтова смес и с бетон, но тези действия имаха ефект само две седмици.
През тази седмица излезе доклад на Института по пътна безопасност (ИПБ), който е идентифицирал над 1500 опасни точки из цялата страна, а работата по тях трябва да бъде приоритет. Според него АПИ трябва да бъде извадена от Министерството на регионалното развитите, да се обедини с ИПБ и по този начин да се приоритизира проблемът с пътищата. Така според тях ще спрат да се харчат просто така парите и не на последно място – „експертите от държавната агенция ще могат да управляват риска“, твърди председателят на ИПБ – Богдан Милчев.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 4, 2021 09:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама