Задържаха рецидивист след кражба на златни бижута

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 6, 2021 10:43

Задържаха рецидивист след кражба на златни бижута

Акценти

  • Регионален вестник, # 5/937 година XVIII, 5 - 11 февруари 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Криминалисти от Харманли задържаха рецидивист след поредната му взломна кражба.
Това стана при специализирана полицейска операция на ОД на МВР – Хасково за противодействие на битовата престъпност. Кражбата М.А. е извършил на 1 февруари в Харманли от частен дом.
От Районна прокуратура – Хасково – Териториална отделение – Харманли са привлекли като обвиняем М.А., на 27 г., защото деянието му представлява опасен рецидив –  престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2 вр. чл. 195, ал.1, т. 3 вр. чл. 194 ал. 1 вр. чл. 29, ал. 1 от Наказателния кодекс.
По делото е установено, че обвиняемият М.А. влязъл в пристройка към дома на жена, като разбил входната врата и отнел златни бижута – синджир и др. украшения на стойност 304 лева.
Обвиняемият е многократно осъждан за престъпления против собствеността.  За последно е освободен от затвора през януари 2021 г. след като е изтърпял ефективно наказание „лишаване от свобода“, уточняват от прокуратурата.
М.А. е бил задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.
По време на същата полицейска операция е установен и С.Н., на 60 г., в момент на кражба на хранителни продукти от магазин в Харманли.
Установени са и две лица – М.А., на 45 г., и М.К., на 35 г., които са нарушили предписание за поставяне под карантина в Харманли.
При друг случай са задържани двама мъже за кражби в Харманли. Първият, на 61 г., е извършил опит да открадне от хранителен магазин продукти. В управлението е задържан и марокански гражданин, който отнел мобилен телефон от незаключено жилище в ж.к. “Дружба“.

През 2015 година същото лице бе пратен в следствения арест в Хасково, на път за затвора.

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 6, 2021 10:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 471 228 преглеждания