Задържаха любимчанин, превозвал рекордна група нелегални

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 20, 2022 09:38

Задържаха любимчанин, превозвал рекордна група нелегални

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 21 - 27 октомври 2022 г., брой 38/1016, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Рекордна група от 75 мигранти, превозвана от любимчанин, регистрираха полицаите. Тя беше открита в хладилен камион „Мерцедес“ на магистрала „Тракия“ понеделник,17 октомври сутринта.
Отваряйки товарното помещение на камиона, полицаите от „Пътна полиция“, открили огромна група мъже, натъпкани един до друг, оцелели са в хладилната камера часове наред без свеж въздух,
Задържаните заявили, че са от Афганистан и отиват в Западна Европа.
„Най-големите са на възраст между 30 и 35-години. Сред тях има и непълнолетни лица, но на колко години са също ще стане ясно, след като бъдат обработени и бъде проведена беседа с тях,“ заяви Мирослав Стоянов, говорител на ОД на МВР-Пазарджик.
Шофьорът, който ги превозвал е на 56-години от Любимец, криминално проявен, неправоспособен. Пред полицаите той показал свидетелство за управление на МПС, но друга категория, не от тази, която изисква управлението на камион. „След като е бил тестван с дрегер, пробата за употреба на наркотични вещества се е оказала положителна,“ обясни Стоянов.
Мъжът е задържан за 72 часа, а Районната прокуратура в Пазарджик привлече като обвиняем водач.
Чужденците са настанени в миграционен център.
Това е поредният случай на залавяне на мигранти във вътрешността на страната въпреки че правителството демонстрира, че е взело сериозни мерки срещу тяхното проникване в страната.
Три дни преди това, на 14 октомври, 26 нелегални мигранти бяха заловени при полицейска акция в София, на улица „Царибродска“ 65. Те са от Сирия, Ирак и Мароко.

“При всички положения в каналите за мигранти участват и служители на ДАНС, на другите специални служби и на чужди специални служби. Това коментира в ефира на Нова телевизия бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев. „Не е необходимо да сатанизираме само МВР. Чувал съм, че казват за една командировчица – количка, две командировчици – апартаментче. Това е въпрос на пазарлък. Системен проблем е“, добави той.

Снимка: Архив

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 20, 2022 09:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама