Задържаха археологически ценности и цигари на “Капитан Андреево”

Сакарнюз
От Сакарнюз декември 23, 2023 10:31

Задържаха археологически ценности и цигари на “Капитан Андреево”

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 48/1072, година XX, 22 - 04 януари 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Митническите служители на МП „Капитан Андреево“ са задържали контрабандно пренасяни 1062 старинни монети, 1 старинен пръстен и 1470 кутии цигари, при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.
На 10 декември в 20:19 часа на пункта пристигнал влекач с полуремарке с турска регистрация, превозващ стока от Турция през България за Нидерландия. В превозното средство, управлявано от  М.С., турски гражданин, пътувал и втори шофьор с инициали Х.Б, също турски гражданин. Двамата мъже заявили, че не пренасят лични вещи, стоки и валутни ценности за деклариране. По метода „анализ на риска“ камионът е отделен за щателна митническа проверка, при която в долапите на шофьорската кабината, в куфар с инструменти, митническите служители открили 11 полиетиленови пакетчета, съдържащи старинни изделия.
Намерени са 1062 монети от бял и цветен метал и един пръстен от жълт метал. Археологическите артефакти са задържани. Предстои експертиза за тяхното датиране и прецизно идентифициране. В хода на проверката се установило, че старинните монети и пръстен са собственост на втория шофьор Х.Б., на когото е съставен акт за административно нарушение.
Митническата проверка установила и укрити на различни места в шофьорската кабина 1470 кутии (29 400 къса) цигари без акцизен бандерол, с надпис For duty free.
Водачът на камиона М.С. заявил, че цигарите са негови, а за нарушението му е съставен акт по Закона за митниците.

Източник: Митници

Сакарнюз
От Сакарнюз декември 23, 2023 10:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама