Забележителен концерт за Националния празник в Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 2, 2024 09:53

Забележителен концерт за Националния празник в Тополовград

Забележителен концерт сътвориха тополовградските самодейци навръх Деня на самодееца – 1 март. Силно, емоционално, тематично и подходящо насочен в навечерието на националния ни празник на 3 март. Изявиха се деца, младежи, възрастни, всички с мисълта и любовта към България с признателност към освободителите ни от Русия от, българските опълченци и всички останали включили се в Освободителната война. С поздрав по случай празника към присъстващите в залата и населението на общината се обърна нейният кмет Божин Божинов.
Водещата Райна Зотова от името на читалищното ръководство поздрави всички самодейци и прикани хората да се присъединят при отбелязването на Националния празник на 3 март, на площад „Освобождение“ в общинския център.

От малките до големите. Изявиха се детски хор „Медени гласчета“ и Иван Начев – солист, с ръководител г-жа Елена Иванова, група „Незабравка“ при Детска градина „Щастливо детство“, с ръководители Румяна Илиева и Мари Кукурешева, Състав за художествено слово „Сладкодумци“, с ръководител Тонка Славкова, Школа за мажоретни танци и Мажоретен състав „Сияйни звезди“, с ръководител Йовка Дионисова – Маркова, Таня Карапачова – Стамова, Школа за народни танци и Състав за народни танци „Луди млади“, с ръководител Тодорка Бурналова, детска формация за български хороводни танци „Сакарска китка“, с ръководител Дарина Терзиева, Мъжка вокална група „Авролева“, с ръководител Стойчо Чобанов.
Чути бяха стихове на тополовградските поети Николай Дялков и Тонка Славкова. Много и заслужени аплодисменти получиха изпълнителите в този концерт, а накрая и цветя, поднесени от името на: кмета на председателя на ОбС Силвия Георгиева и Настоятелството на читалище „Св. св. Кирил и Методий – 1894“.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 2, 2024 09:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама