Жеков стана 12-ти в планината на Черна гора

Сакарнюз
От Сакарнюз юли 26, 2023 06:51

Жеков стана 12-ти в планината на Черна гора

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 28/1052, година XX, 21 -27 юли 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Михаела Желязкова

Тенчо Жеков се класира на 12 място на първенство по скайрънинг (планинско бягане) в Гусине, Черна гора. Европейско първенство по скайрънинг за мъже и жени се състоя в периода 14-16 юли.
След изключително оспорвано състезание до последния метър, малко не достигна на харманлийския бегач да попадне в топ 10, завършвайки на 12-та позиция!
Бегачи от 21 нации се бориха за отличията в три дисциплини – „вертикален километър“, „скай ултра“ и „скай“.
България се представи от четирима състезатели – Ники Калистрин, Тенчо Жеков, Йордан Тодоров и Божидар Цочев. Поради контузия в последния момент с отбора не успя да пътува Георги Жеков – братът близнак на Тенчо Жеков.
Програмата на първенството започна в петък със зрелищната дисциплина “вертикален километър”. Дължината на маршрута бе едва 3.9 километра, но с респектиращите 1000 м положителна денивелация.
Състезанието бе закрито в неделя със “скай” дисциплината, 30 километра и 2150 м положителна денивелация по предизвикателните пътеки в Национален парк Проклетиje.
Голяма част от състезателите определиха трасето като едно от най-трудните и опасни.
Братята Георги и Тенчо Жекови станаха първи на маратон „Каланджа“. Състезанието се проведе в края на месец май, а финалът му бе на плажа „Велека“ край Синеморец.

Сакарнюз
От Сакарнюз юли 26, 2023 06:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама