Естественият уран във водата на Хасково вече е в норма

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 15, 2021 15:07

Естественият уран във водата на Хасково вече е в норма

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 12 - 18 ноември 2021 г., брой 41/973 година XVIII Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Съдържанието по показател естествен уран във водата на Хасково вече е в норма.
Това показват последните резултати от направените проби, взети за изследване от РЗИ – Хасково на 20 октомври. Пробите са взети от пунктове за пробонабиране на пет места в гр. Хасково – кв. „Болярово“, парк „Кенана“, кв. „Бадема“, кв. „Република“ и бул. „Г. С. Раковски“. Резултатите показват, че съдържанието на естествен уран вече е в норма или под 0,03 mg/l.
В тази връзка от РЗИ – Хасково изпратиха заповед до „ВиК” ЕООД, гр. Хасково за възстановяване на ползването на питейна вода, доставяна чрез водопреносната мрежа на гр. Хасково. В заповедта се посочва, че във връзка с възникнала авария и преустановяване работата на ПС „Ябълково“ и обстоятелствата, наложили временно ограничението за ползване на питейната вода от населението, са отстранени. Прекратява се действието на Предписание №251/22.09.2021 г. за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 15, 2021 15:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама