Емоции, младост и красота при изпращането на абитуриентите в Тополовград /обновена/

Сакарнюз
От Сакарнюз май 18, 2023 09:38

Емоции, младост и красота при изпращането на абитуриентите в Тополовград /обновена/

Емоционално бе тържеството за изпращане на абитуриентите от СУ „Д-р П. Берон“ в Тополовград на 16 май. Това стана в двора на училището, където петдесет и деветимата зрелостници, от които 30 девойки и 29 младежи, пред очите на учениците от другите класове, учителите си и многобройните гости си взеха сбогом с учебното заведение.
Дванадесетокласниците преминаха под арка от балони и шпалир, направен им от момичетата от Мажоретен състав „Сияйни звезди“ и със своето „от 1 до 12“ се качиха на импровизираният подиум.
В програмата на празника бе посрещнато знамето на училището и досегашните знаменосец и асистентки /абитуриенти/ предадоха щафетата на по-младите си наследници.
С емоционални слова зрелостниците се обърнаха с думи на благодарност към учителите и родителите си и с пожелания към самите себе си да не забравят родното училище и Тополовград.
По традиция те подариха картина за спомен от Випуск 2023 г. на директора на училището Златка Господинова, която да напомня завинаги за тяхното пребиваване в него. Тя ги поздрави за успешното завършване на средно образование и им пожела успешен път в живота.
Същото направи и кметът на общината Божин Божинов, който освен пожеланията за успех в живота, им пожела и да не забравят родния си град и да помагат за доброто бъдеще на общината.
Връчени бяха и много награди на отличили се доскорошни вече ученици от поредното ято, напускащо училището от Випуск 23. Те бяха поздравени с танц и от младите танцьорки от ТФ „Сакарска китка“.
След изпращането на знамето на училището в двора на школото се извъртя и едно право българско хоро, на което се хванаха абитуриенти, други ученици и гости на тържеството.

Гостите, които уважиха тържеството, бяха кметът на общината Божин Божинов, неговият заместник Данчо Трифонов, председателят на читалището Трифон Ламбов, първите учители на абитуриентите, почетни граждани на Тополовград, общински съветници и разбира се родителите им, приятели и роднини.

Сакарнюз
От Сакарнюз май 18, 2023 09:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама