ЕК предприема действия за насърчаване на биотехнологиите и биопроизводството в ЕС

Сакарнюз
От Сакарнюз април 10, 2024 09:07

ЕК предприема действия за насърчаване на биотехнологиите и биопроизводството в ЕС

Акценти

  • Технологии могат да допринесат за един по-конкурентоспособен и устойчив ЕС, който предоставя по-добро здравеопазване на своите граждани и постига успех в екологичния и цифровия преход.

Свързани публикации

Европейската комисия предложи поредица от целенасочени действия за насърчаване на биотехнологиите и биопроизводството в ЕС. В съобщението „Изграждане на бъдещето с природа“ се посочват предизвикателствата и пречките и се предлага те да бъдат преодолени в съответствие със Съобщението относно дългосрочната конкурентоспособност на ЕС.

Напредъкът в науките за живота, подкрепен от цифровизацията и изкуствения интелект, и потенциалът на основаните на биологията решения в отговор на обществени проблеми, превръщат биотехнологиите и биопроизводството в една от най-обещаващите технологични области на настоящия век. Те могат да помогнат на ЕС да модернизира секторите на селското стопанство, горското стопанство, енергетиката, храните и фуражите и промишлеността. Освен това тези технологии могат да допринесат за един по-конкурентоспособен и устойчив ЕС, който предоставя по-добро здравеопазване на своите граждани и постига успех в екологичния и цифровия преход.

Източник: ЕК

Сакарнюз
От Сакарнюз април 10, 2024 09:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама