Една седмица град Любимец празнува 54-ата си годишнина

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 6, 2023 18:12

Една седмица град Любимец празнува 54-ата си годишнина

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 32/1056, година XX, 01 -07 септември 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Една седмица продължеха събитията за Празника на Любимец. Той се отбелязва на 27 август, когато преди 54 години с Указ на тогавашния Президиум на Народното събрание Любимец е обявен за град.
Празненствата започнаха в понеделник, 21 август, с детско магическо шоу с Ненчо Илчев.
На 23 август, сряда, от 20:00 ч. на площад „Трети март“ се изявиха DEEP ZONE PROJECT. Те прекалиха с благодарностите си към кмета Анастас Анастасов, като внушаваха, че едва ли не той е платил изявата им, макар това да е с общински пари.
На 24 август на тази сцена се изяви „Дани Милев бенд“.
На 25 август в обновената сграда на читалище „Братолюбие“ се игра постановката „Езоп – Лисицата и гроздето“ от Театрална студия „Стойчо Мазгалов“. Актьорите под ръководството на Неда Колева събраха аплодисменти и доказаха, че самодейците също имат място на голямата сцена и то не по-малко от професионалистите.
Комикът Краси Радков представи своето амплоа на открита сцена в центъра на Любимец. Публиката очакваше повече хумор от него, но актьорът се изяви като интерпретатор на песните на Слави Трифонов, за което бе аплодиран силно.
След като Радков повдигна настроението на жителите и гостите на малкото градче, поп дивата Дарина Йотова – Дара излезе на сцената за кулминацията на вечерта. 24-годишната звезда, станала известна от музикален формат през 2015 г., огласи града с Thunder, “К‘во не чу”, “Родена такава”, Darbie и други свои хитове от музикални класации. На някои от изпълненията младата изпълнителка покани, зрители от публиката да станат част от балета ѝ.
На другия ден, отново на пл. „Трети март“, гостува Николай Славеев. Гласът на Родопите бе посрещнат от ценители на фолклора.
В неделя, 27 август, в с Благотворителна литургия в църквата „Св. Успение Богородично“ приключи празничната програма.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 6, 2023 18:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама