Европейският ден на спорта премина в забавления, игри и танци

Сакарнюз
От Сакарнюз октомври 6, 2023 12:13

Европейският ден на спорта премина в забавления, игри и танци

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 37/1061, година XX, 06 -12 октомври 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Михаела Желязкова

Учебните заведения в община Харманли честваха Европейския ден на спорта под надслов „Бъди активен“. На 29-и септември учениците и учителите отбелязаха празника с много различни мероприятия, положителни емоции и физически активности.
Учителите по физкултура и спорт в ПГЕТ „Захари Стоянов“ – Грациела Димова и Надежда Карамфилова, направиха организация, посветена на насърчаването на физическата активност. Имаше състезания по волейбол, футбол и тенис на маса, чиято цел бе забавлението. Състоя се приятелска среща по футбол, в която възпитаниците на професионалната гимназия спечелиха първо място с убедителната преднина от 9:7.
СУ „Неофит Рилски“ отбеляза Европейския ден на спорта с разнообразна програма от различни физически активности, танци и игри. Специален гост бе Генчо Генчев от „Игри на волята“.
ОУ „Иван Вазов“ също чества Европейския ден на спорта по-добаващо. Дворът на училището бе пълен с ученици, изпълняващи различни активности като масова гимнастика, спортни игри и танци.
Макар Европейският ден на спорта да се чества основно в училищата и да е посветен за насърчаването на активността сред учениците, детските градини също решиха да подкрепят кампанията и да организират богата програма за „Европейски ден на спорта в училище“.
Екипът на ДГ „Ален мак“ го посвети за насърчаването на физическата активност, като заложи на елемента на забавлението. Спортният ден започна с утринна гимнастика и продължи с народни танци и Зумба. Децата от различните групи се включиха в народни и музикално-подвижни игри. Специални гости бяха Ирен и Божидар Саръбоюкови. Двамата подкрепяха децата, докато малчуганите се забавляваха в организираните им лекоатлетически игри. Част от децата играха футбол под ръководството на треньора Георги Стайков. Организирани бяха и игри с топка над мрежа с треньора Иван Еджиев.
Следобед децата участваха в спортни игри с екологична насоченост заедно със своите родители и треньора по хокей на трева Валентин Георгиев.
Детска градина „Пролет“ също подкрепи кампанията „Европейски ден на спорта в училище“. Програмата включваше много игри и спортни събития без отпадъци. Специални гости на събитието бяха бившите възпитаници на детското заведение Ирен и Божидар Саръбоюкови.
Европейският ден на спорта се осъществява в последния петък на м. септември.Основната цел на кампанията е да насърчава физическата активност сред учениците в България и цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.

Европейски ден на спорта в училище (ЕДСУ) е посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физически активности и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник.

Снимка: Фейсбук

Сакарнюз
От Сакарнюз октомври 6, 2023 12:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама