Досега бяха против кмета, а сега се обърнаха и срещу обикновените хора

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 11, 2023 08:08

Досега бяха против кмета, а сега се обърнаха и срещу обикновените хора

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 07 – 13 юли 2023 г., брой 26/1050, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Мнозинството от ОбС – Тополовград, което досега правеше всичко което да затрудни работа на кмета Божин Божинов, вече се обърна и срещу обикновените граждани. На последното си заседание то отхвърли опитите на администрацията за узаконяване на построени преди години къщи на тополовградчани върху общинска земя. Хората на ГЕРБ, БСП, БДЦ не се вслушаха в обясненията на заместник-кмета Хари Мочев и юриста Яна Хлебарова, че са намерили начин как този проблем може да се разреши.
Кера Спирова и Пламен Минчев настояха, че тези постройки са незаконни, не можели да нарушават закона, затова няма да подкрепят докладната.
Госпожа Хлебарова обясни: „Строежите са незаконни, защото е изтекло правото на строеж, но по какъв друг начин можем да ги узаконим, освен хората да си закупят земята от нас и в последствие да започне процедура по узаконяване на къщата.
Намерили сме начин, по който да го направим. Това са обикновени хора, разберете, не можем да им разрушим къщите!“
Становището на Хари Мочев, е че не могат да изхвърлят тези хора на улицата, защото не са спазили срока за узаконяване. „Нямали са пари тези хора тогава да ги узаконят, сега са намерили, задействали сме процедура“, уточни той и допълни, че макар тези хора да не притежават земя, са собственици на постройката, за която плащат данък на общината.
Пламен Минчев не заяви директно, че въпросните постройки трябва да се съборят, а изказването му бе: „Това са фактите и ние трябва да се придържаме към тях. Не искаме да пречим на никого, но не можем да нарушаваме закона.“
Според Кера Спирова на съветниците са представени документи с невярно съдържание, защото имало разминавания от скицата и документацията към нея и затова щяла да сезира прокуратурата.
Съветникът Коста Стойчев пък сподели, че трябва от някъде това кълбо с незаконните постройки да се разплете, другият начин е събаряне на къщите.
Неговият колега Наско Карагеоргиев, който не гласува докладната, предложи: „Направо да се закрие отдел ТСУ и да започнем да узаконяваме“.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 11, 2023 08:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама