Дончева: „Атанасова в КС ще като функционално неграмотен ученик“, седмицата 15 – 21 януари 2024

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 22, 2024 08:50

Дончева: „Атанасова в КС ще като функционално неграмотен ученик“, седмицата 15 – 21 януари 2024

Акценти

  • Разочарованието от издигането на Атанасова е особено силно
  • Доказването на високите професионални постижения на Десислава Атанасова също е проблематично.

Свързани публикации

¿ 15 януари 2024 г.

Институтът ИНСАИТ към Софийския университет представи първата платформа с изкуствен интелект BgGPT. Това е първата платформа в света за изкуствен интелект на български език от последно поколение“, заяви създателят на института проф. Мартин Вечев.

¿ 16 януари 2024 г.

АЕЦ „Козлодуй“ оттегля иска – шамар за половин милион срещу бивша служителка.

Тагарев се разписа на първия F-16 за България. Докато дойде, разчитаме на МиГ-29.

Твърдението, че ще се забрани изучаването на стихотворението „Аз съм българче!“ в училище, е абсурдно и е показателно за крайностите, до които са готови да стигнат заинтересованите от саботажа на проевропейското правителство, в името на частния си политически интерес“, заявяват от правителството.

¿ 17 януари 2024 г.

Двойни сметки за ток стреснаха гражданите. Фактурите за декември обичайно са по-високи, обясняват енергофирмите.

Касим Дал: „Делян Пеевски овладя ДПС още през 2010 г.“ Бившият зам.-председател на движението казва, че Ахмед Доган е позволил на Пеевски да я превърне в корпоративна структура.

Проверка потвърди, че в Югозападния университет са издавани фиктивни дипломи.

¿ 18 януари 2024 г.

Десислава Атанасова: „Показала съм, че натиск трудно може да ми се окаже.“

Партия „Зелено движение“, която е част от коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“, не я подкрепя за конституционен съдия.

България е единствената държава в света, която в продължение на 30 години е неизменно в тройката по отрицателен естествен прираст и водеща в целия свят по смъртност на населението, което е „скандално срамно“. Това коментира доц. д-р Георги Бърдаров, преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски“

¿ 19 януари 2024 г.

Борислав Белазелков и Десислава Атанасова са избрани за конституционни съдии, БСП ще оспори избора. „Възраждане“ изведнъж се оказа заплаха за националната сигурност.

В Конституционния съд Десислава Атанасов ще е като функционално неграмотен ученик – както винаги цветисто се изказа лидерката на „Левицата!“ Татяна Дончева.

ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС внезапно се сетиха, че националистите не трябва да са начело на комисията за контрол на спецслужбите.

¿ 20 януари 2024 г.

„Да, България“ отчете политически назначения като грешка и даде мандат за преговори за още подкрепа. В 11 точки партията на Христо Иванов обяснява при какви условия би гласувала за кабинета „Габриел“

Ген. Съби Събев: Трябва да поискаме системи „Пейтриът“ да бъдат разположени в Бургас и Варна

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза Хробок губят на първа инстанция делото за собствеността въргу 16 000 дка имоти и гори в Рила.

¿ 21 януари 2024 г.

Криптоплатформата Nехо е завела иск срещу България. В съобщението не се посочва стойността на претенцията, която е насочена към Министерството на финансите и прокуратурата. Още когато започна акцията срещу Nexo обаче, компанията заяви, че ще съди България за 1 млрд. долара.

Този Конституционен съд е достигнал дъното и въпреки несъмнените ѝ качества Десислава Атанасова не би могла съществено да допринесе за неговата деградация. Според него Атанасова е в тежък конфликт на интереси, защото е участвала в приемането на стотици закони от 2009 г. насам: „Тя дълго време тя е била лидер на ПГ на ГЕРБ. Тя винаги трябва да отказва участие, когато се разглежда конституционосъобразността на закони, в чието приемане тя е участвала“.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 22, 2024 08:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама