Дигитални инструменти в преподаването дискутираха българи и белгийци

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 16, 2022 12:59

Дигитални инструменти в преподаването дискутираха българи и белгийци

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 15 - 21 юли 2022 г., брой 26/1004, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Дочка Кючукова дискутира с учители и образователни експерти въвеждането на дигитални инструменти в преподаването. Директорът в НУ „Захари Стоянов“, Любимец, в качеството си на дигитален експерт, участва в събитие, свързано с изготвянето на методологията за оценка на дигитални ресурси за МОН (Министерство на образованието и науката). То се състоя в София, а в него участваха нейни колеги от Белгия и нашата страна.
То се организира от сдружение “Образование без раници”, а на срещата се обмениха идеи за най-важното, което да бъде включено в на-ръчника и подходите при подкрепата на учители да обогатяват/улесняват работата си с дигитални инструменти, включително и на училищно ниво.
Проектът е насочен към учители по математика и науки и предвижда да се изгради транснационална мрежа от учители, които свободно и умело да прилагат дигитални инструменти в практиката си. Предвижда се те да станат “дигитални посланици” и да подкрепят свои колеги при въвеждането на технологии в работата си.
Партньорството на МОН е с “Библиотеки без граници” от Белгия.
Дочка Кючукова участва като експерт и партньор на „КАН академия“ в друг проект на МОН „Дигитална раница“, който е за изготвяне методиката за оценка на дигиталните ресурси, които ще се споделят в платформата на МОН.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 16, 2022 12:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама