Диана Овчарова наказва критиците си с актове за хиляди левове

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 17, 2024 11:48

Диана Овчарова наказва критиците си с актове за хиляди левове

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 18/1090, година XXl, 10 - 16 май 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани.

С актове за хиляди лева кметът на Ивайловград Диана Овчарова се разправя със своите критици.
Издадените от нея наказателни постановления обаче не издържат в съда, а накрая данъкоплатците на общината плащат за отмъстителното поведение на кмета.
Пример за това са няколко акта, съставени на „Булгнайс“ООД с управител Стоян Граматиков, който е подал няколко сигнала до различни институции за предполагаеми нередности в общината.
В отговор на това кметът Диана Овчарова вместо да нареди проверка, за да установи фактите, му прави три акта, като два от тях вече са отменени от съда. Предстои решението и по третия, но той като е подобен на предишните се очаква и той да бъде определен за незаконосъобразен.
И при двата Районният съд – Ивайловград се е произнесъл, че са неправомерни, но от Общината обжалват това решение в Административния съд – Хасково. От там потвръждават решението на първа инстанция, а в резултат на това общината ще заплати на „Булгнайс“ ООД направените пред касационната инстанция разноски в размер на 400 лева.
В тази община от години безразборно се изхвърлят отпадъци от обработката на гнайс на общински и държавни земи, но контролиращите институции са наложили чадър и не взимат адекватни мерки това безобразие да се прекрати.
Край града е намира и най-голямото нерегламентирано сметище в областта и никоя институция не може да накара общината да го премахне.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 17, 2024 11:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама